Jom exchange Followers!

Trial pack package - for new user ^_^


Ready Stocks

PACKAGE NB & S (0-6kg)
Bosomi NB10pcs RM5.00
Korea A NB10pcs RM5.00
Mama S10pcs RM5.50
Bosomi S10pcs RM5.00
free Women Pantiliner from France Rm3.50
Total: RM20.50 only

TRIAL PACK S (3-6kg)
Bosomi S10pcs RM5.00
Mama S10pcs RM5.50
free Women Pantiliner from France Rm3.50
Total: RM10.50 only

PACKAGE M (6-10kg)
Bosomi M10pcs RM5.50
Mama M10pcs rm5.50
Europe Pull-up Pants M6pcs RM4.50
free Women Pantiliner from France Rm3.50
Total: RM15.50 only

PACKAGE L (9-13kg)
Bosomi L10pcs RM6.00
Mama L10pcs RM6.00
Europe Pull-up Pants L5pcs rm4.50
Bosomi Pull-up Pants L5pcs RM4.50
Europe b PE Tape L10pcs rm4.50
free Women Pantiliner from France RM3.50
Total: RM21.00 only

PACKAGE XL (12-15kg)
Bosomi XLpcs RM6.50
Mama XL10pcs RM6.50
Bosomi Pull up pants XL4pcs rm4.50
Europe Pull-up Pants XL4pcs RM4.50
free Women Pantiliner from France RM3.50
Total: RM22.00 only



Dryplus XXL16pcs RM15.00
free Women Pantiliner from France Rm3.50
Total: RM15.00 only





for postage, please add rm10 for peninsular malaysia,
except Terengganu & Kelantan please add rm12.
ALL ARE READY STOCKS ~ Hurry!

**freegift while stocks available

Thursday, March 20, 2014

Cuti Berpantang

Alhamdulillah, saya telah selamat melahirkan Baby Boy pd 12.27pm td 20.03.2014, Normal. 3.5kg  
Terima kasih mendoakan saya sekeluarga..
Buat masa ini saya akan cuti berpantang ya.. 
Semua whatsapp/pm/email mungkin akan dibalas lambat..
Assalamualaikum..

Saturday, March 15, 2014

BOSOMI OUT OF STOCK AT THE MOMENT


Alhamdulillah.. 
Jualan penghabisan stok dah selesai utk BOSOMI PREMIUM..
Stok utk MAMA & Babypants masih ada sikit lagi..
Cepat dptkn harga runtuh ini.. 

Tuesday, March 11, 2014

The Best Diapers in Korea


Get yours now with our Clearance Sale!!
Sale untill 15th March 2014 only!! 


------------------------------
To order- just post your order at Wall post or pm in Inbox in FB ARAA IMPORTED BABY DIAPER STORE.
or visit our blog and fill in the order form or email us.
Tq!

Araa
Whatsapp 0193666998
http://diaperstore.blogspot.com/
araa.enterprise@yahoo.com

Monday, March 10, 2014

Parcel of the day


Today courier..
 Tq lovely customers.
Cepat, submit order!
Jualan penghabisan stok, nnti araa cuti berpantang ya..



Wednesday, March 5, 2014

Apa itu diaper grade B?

Apa itu Grade B?

Grade B adalah diaper yang tidak memenuhi QC kilang pengeluar dan tidak boleh dipek untuk dijual negara tersebut. Biasanya apabila proses print diaper di kilang terganggu (contoh mesin jem) terdapat diaper yang rosak dalam production line diaper tersebut. Kilang akan reject whole line. Ianya kemudian dijual kepada agen yang membeli grade B ini untuk dijual ke luar negara. Agen akan mengumpul grade B dari kilang berlainan. Apabila agen mendapat order dari pengimport ia kan menimbang diaper grade B ini dan dimampatkan (compress) sebelum dimuatkan di dalam kontena.Grade B adalah diaper yang diimport dalam ‘bales’ yang telah di ‘compress”. Sebab itu grade B yang sampai terdapat pelbagai jenis gambar, rupa dan kaler diaper.Apa yang datang dalam kontena tersebut, itulah stok yang kami jual. 



Apabila grade B sampai di kilang pengimport di Malaysia, kerja-kerja memproses diaper dilakukan secara manual oleh pekerja di kilang;

- MEMILIH dan MENGASINGKAN(memilih hanya diaper yang cukup syarat untuk dipek)

- MEMBUNGKUS/PEK(diaper yang telah dipilih diakan dipek dlm plastik biasa)

Dengan ini, pelanggan tidak perlu risau dengan tahap kebersihan diaper, kerana ia hanya dibuka sekali sj dikilang dan terus di 'seal'.

Pengguna tidak perlu bimbang keputusan stok kerana Dealer akan menyimpan stok untuk pelanggan mereka.

Grade B bukan bermakna ianya tidak berkualiti, malah kualiti diaper tersebut lebih baik berbanding dengan diaper-diaper murah yang dijual di pasaraya/ kedai2. Ia mampu membuat anda tersenyum berpuashati melihat anak anda begitu selesa tanpa kebasahan. Dan anda tidak perlu bangun waktu malam hanya untuk menyalin diaper anak anda. Kini ibubapa mampu tidur dengan lebih lena…apalagi simanja.!!

Apakah perbezaan diaper di Araa Imported Baby Diaper Store dengan diaper yang dijual di kedai2 lampin murah/bundle yang kini banyak terdapat di sekitar KL/selangor?


1- Kami di Araa Imported Baby Diaper Store, hanya membeli diaper yang telah siap dipek di kilang. Segala proses memilih dan pek dilakukan di kilang. Kilang memberi JAMINAN untuk menerima dan mengantikan segala diaper yang reject sekiranya pengguna menjumpainya di dalam pek yang mereka beli.

2-Antara pelbagai jenis diaper yang ada, Kami HANYA MENJUAL DIAPER YANG TERBUKTI BAGUS DARI SEGI KUALITI RESAPAN DAN yang mempunyai permintaan yang tinggi kerana pengguna telah mencuba dan terbukti bagus. 

Sedangkan di kedai lampin bundle..mereka membeli diaper secara kilo (bales) dan proses memilih dan membungkus dilakukan sendiri di kedai mereka. Mereka terpaksa menanggung risiko menerima % tinggi diaper yang reject di dalam bales yang mereka beli. Diaper reject ini adakalanya terpaksa mereka campur di dalam pek untuk dijual bagi mengurangkan kos.Mereka juga mencari pengimport yang menjual grade B dengan harga murah tetapi kualitinya tidak setanding Europe/Bosomi/Ichiban.

Pelanggan diharap supaya memahami grade diaper yang kami jual sebelum mengambil keputusan membeli. Dan kenalpasti setiap dealer mereka berurusan bagi mengelakkan salah mendapat maklumat mengenai diaper atau salah mendapat stok.

Sekiranya ada mengharap QUALITI STANDARD diaper di pasaran belilah GRADE A. Dan sekiranya anda boleh menerima kekurangan tetapi mahukan SERAPAN dan PENJIMATAN belilah GRADE B.

Bagi pelanggan baru yang pertama kali ingin mencuba diaper ini, sekiranya was-was tentang keserasian dan serapannya kami nasihatkan supaya mencuba "TRAIL PACK" yang ada dijual.

Tuesday, March 4, 2014

Bosomi Premium Natural Cotton Babypants






Jualan Penghabisan Stok:
BOSOMI BABYPANTS / PULL UP PANTS
L40pcs RM28 - NOW RM23!
XL40pcs RM30 - NOW RM25!

------------------------------
To order- just post your order at Wall post or pm in Inbox in Fb ARAA IMPORTED BABY DIAPER STORE.
or visit our blog and fill in the order form or email us.
Tq!

Araa
Whatsapp 0193666998
http://diaperstore.blogspot.com/
araa.enterprise@yahoo.com

Friday, February 28, 2014

Jualan Penghabisan Stok 1-15 MAC 2014

CLEARANCE SALE!!
Insyaallah akan deliver middle or end of March depan.. 
Doakan dipermudahkan jalannya ya..

So disini araa akan membuat CLEARANCE SALE sbb akan cuti berpantang 2bulan :P (APRIL & MAY 2014)

Maaf ya kpd yg nak stok nnti, Araa berpantang dikampung kali ini. jadi tak dpt nak buat courier atau cod di store.

SALE BERMULA ESOK 1 MAC HGGA 15 MAC Insyaallah..
1ST COME 1ST SOLD - NO BOOKING



BOSOMI PREMIUM:
Nb80pcs 0-4kg rm30 - NOW RM27!
S80pcs 3-6kg rm32 - NOW RM28!
M80pcs 6-9kg rm38 - NOW RM34!
L80pcs 9-12kg rm40 - NOW RM36!
XL80pcs 12-15kg rm42 - NOW RM38!

BOSOMI BABYPANTS / PULL UP PANTS
L40pcs RM28 - NOW RM23!
XL40pcs RM30 - NOW RM25!

MAMA from China
S26pcs, M22pcs, L20pcs, XL18pcs - RM12.50 --NOW RM10!
Size a bit large!! 
S up to 6kg, 
M 5-11kg
L10-14kg 
XL13-18kg 

ADULT DIAPERS GRADE A
only size M available.
M10pcs RM14 - NOW RM12 no minimum order.
------------------------------
To order- just post your order at Wall post or pm in Inbox. 
or visit our blog and fill in the order form or email us. 
Tq!

Araa 
Whatsapp 0193666998
http://diaperstore.blogspot.com/
araa.enterprise@yahoo.com










Monday, February 24, 2014

36weeks now!



Salam semua,
Saya dah 36minggu! Menunggu masa saja sekarang ni.. 
Insyaallah akan buat SALE bagi menghabiskan stok, bimbang berpantang nnti tak dapat nak buat courier/pos.
Tp bg yg nak amek sendiri stok di store araa dialu2kan, cuma kena inform awal sblm dtg ya - insyaallah hubby tolong buka kedai.
Bila SALE tu? Tungguuuu...!!!
  


updated 1/3/2014
Maaf ya kpd yg nak stok nnti, Araa berpantang dikampung kali ini. jadi tak dpt nak buat courier atau cod di store.

SALE BERMULA ESOK 1 MAC HGGA 15 MAC Insyaallah..
1ST COME 1ST SOLD - NO BOOKING

Thursday, February 20, 2014

sale min 3packs

Still got sale for min buy of 3packs jumbo
Discount rm2/pack!!

Ready stocks  

Wednesday, February 19, 2014

New stocks!


New kontena in the house!!

Bosomi premium
Babypant@pull up pants

------------------------------
To order- just post your order at Wall post or pm in Inbox.
or visit our blog and fill in the order form or email us.
Tq!

Araa
http://diaperstore.blogspot.com/
araa.enterprise@yahoo.com

Friday, February 14, 2014

Bosomi premium

Bosomi premium natural cotton design
For size S, M & L

Ready stocks!

------------------------------
to order- just post your order at Wall post or pm in Inbox.
or visit our blog and fill in the order form or email us.
Tq!

Araa
http://diaperstore.blogspot.com/
araa.enterprise@yahoo.com


Thursday, February 6, 2014

List of stocks

Salam,
Minggu ni araa akan ke melaka, ada kenduri.
Yg nak kirim diapers bolehlah submit order n payment sblm sabtu; sblm kereta penuh 

Ready stock:
Bosomi nb, s, m, l & xl
MAMA s, m, l & xl
Pull up pants @ babypants m, l & xl
Adult gred A m & L

  

Thursday, January 30, 2014

Europe babypants@pull up pants size M!


Antara design europe babypants@pull up pants saiz m

M36pcs rm25 -now rm22 only!
Grab it fast!

Sunday, January 26, 2014

Bosomi premium novelty design..


Morning mommies,
Siapa yg nak stok minggu ini, boleh wat payment sblm pukul4pm ya, insyaallah parcel akan smpai esoknya..
Rabu dah public holiday!! Insyaallah next week araa akan bercuti, jadi last utk pick up/cod stok hari sabtu ini ya!

Ready stock:

Bosomi nb80pcs
Bosomi s80pcs - kaler oren
Bosomi m80pcs - kaler pink / hijau
Bosomi L80pcs - kaler pink / biru
Bosomi xl80pcs - welrose hijau / babioniq ungu(cutting bsr skit)


Bosomi babypants@pull up pants
L40pcs - pink / blue boy(very limited)
XL40pcs - ungu / babioniq ungu(cutting bsr skit)


Europe babypants@pull up pants
M36pcs - various cartoon design
L32pcs - various cartoon design


Submit order skali dgn kaler/design apa ya -1st come 1st serve to choose design!
Cepat mommies, year end sale diskaun rm2 setiap pek sementara stok masih ada!




Wednesday, January 22, 2014

Urine indicator!



Urine indicator

Bosomi diapers mempunyai jalur/line yg dpt menunjukkan sekiranya diapers yg dipakai oleh anak kita telah penuh..
Ibu senang, anak riang, ayah gembira!

Submit your order now!
Year end sale masih berlangsung.. 
 — with Azian Anuar and Eleana Kamal.

Follow me iMotiv